Шампионът Лудогорец продължава да печели нови авторитетни индивидуални футболни отличия. След като Антон Недялков стана "Футболист на Футболистите" за сезон 2020/2021, а Доминик Янков бе избран за най-добър млад футболист, стана ясно, че Каули Оливейра е определен за най-добър футболист на изминалия сезон според статистиката на Инстат.

26-годишният бразилец печели съревнованието, натрупвайки InStat Index 286. Втори за сезона остана съотборникът му Антон Недялков с 283 пункта. Трети се нарежда Брадли Мазику от ЦСКА с индекс на ИнСтат 278.

Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Победителят с най-висок InStat Index се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в съответните двубои през сезон 2020/2021.

Припомняме, че приза за най-добър футболист за сезон 2019/2020 според ИнСтат спечели халфът на Ботев (Пд) Тодор Неделев, а победителят за сезон 2018/2019 беше Марселиньо от Лудогорец.

Турци и клубове от МЛС искат вратар на Лудогорец

Турци и клубове от МЛС искат вратар на Лудогорец

Ренан най-вероятно ще си тръгне от Разград