Новият вратар на Лудогорец Кристиян Кахлина говори пред "index.hr" за престоя си в България. Стражът дойде под наем до края на сезона от Горица. 

"Засега животът е нормален. В България парламентарните избори са на четвърти април, така че бе въведена отново карантина от понеделник, за да се намали броят на заразените и хората да могат да отидат до урните и да гласуват. Кафенетата и ресторантите работеха, но сега ги затвориха. В този уикенд няма да има мачове от първенството. Ситуацията е много лоша и интензивните отделения са запълнени, затова решиха да затворят много от обектите", разказа Кахлина за ситуацията в България. "Придвижвам се в Разград с кола, но това е малък град и няма какво толкова да се посещава. Спортният ни център е в една част на града, хотелът, в който сме настанени преди мач, е в друга, а стадионът в друга. Така, че разглеждате града, докато дойде двубоят", добави още той.

"Разград не е голям град, няма големи търговски центрове. Има три за основно пазаруване, два-три добри ресторанта, от които футболистите си поръчват храна и няколко кафенета. Досега не съм посещавал много места, защото съм фокусиран най-вече върху себе си и тренировките, за да бъда във възможно най-добра форма", каза хърватинът.

"Справям се добре. Имахме план в защита по време на двубоя с Локомотив Пловдив за Купата на България и успяхме да ги отстраним от турнира. Това беше носителят на трофея в последните две години и беше голяма победа. Последният ни мач срещу Царско село не беше добър, завършихме при резултат 1:1, но в началото на двубоя започна да вали сняг, което затрудни играта. Така че по-важното бе никой да не се контузи", заяви вратарят на Лудогорец.

"Надявам се да продължим в същия ритъм, като се има предвид, че нямаме мачове поради паузата за националните отбори. Предстоят ни два полуфинални мачове срещу ЦСКА за купата и се надявам да се справим добре. Междувременно имаме и един двубой с тях в първенството. Надявам се да свършим работата си възможно най-скоро", каза Кахлина.

Светослав Дяков: Завръщам се срещу ЦСКА, целта ни е Шампионска лига

Светослав Дяков: Завръщам се срещу ЦСКА, целта ни е Шампионска лига

"Дамбраускас има хубави идеи"