Бившият играч на ЦСКА (Москва) Георги Миланов даде интервю пред dsport.bg часове преди сблъсъка на руския тим срещу Лудогорец в Лига Европа. В момента той играе за унгарския МОЛ Фехервар.

Как си, всичко наред ли около теб?

- Чувствам се добре, нямам контузии. За сега всичко е нормално с отбора. Побеждаваме всеки мач.

Довечера Лудогорец се изправя срещ ЦСКА (Москва). Какво очакваш от тази мач?

- Очаквам интересен мач. Това са два отбора, които играят доста атакуващо. Мисля, че ще има голове в мача. Очаквам ЦСКА да победи, но Лудогорец също има своите шансове.

Макар, че сега си в Унгария, имаш ли поглед върху моментното състояние на ЦСКА?

- Да, разбира се. Следя доста от мачовете, които играят в шампионата на Русия. Когато мога следя нещата. Имам много приятели в клуба. Много време играх в този клуб и съм видял само добро от него. Има доста изменения в отбора, доста млади играчи. Но там бързо се свиква с обстановката. Отиваш и веднага влизаш в клуб, който е най-големият в Русия, с изключителни фенове. Бързо се научаваш да бъдеш победител.

От какво трябва да се пази Лудогорец и с какво българите могат да излъжат руснаците?

- Това са два отбора, които играят атакуващо. Предимството на ЦСКА е, че играят в много по-тежък шампионат от българския. Има много повече единоборства, играе се с изключително темпо. Физическата подготовка на ЦСКА може да изиграе роля в някоя част от мача. Лудогорец имат опитни футболисти. Все пак играят пред собствена публика. Имат своите шансове. Не се знае нищо, но за мен в момента ЦСКА е по-добрият отбор.

Според букмейкърите Лудогорец е фаворит в мача, съгласен ли си?

- Аз казвам своето мнение. Дали съм съгласен или не, няма никакво значение. Лудогорец има своите шансове, но за мен фаворитът е ЦСКА.

Работил си с Гончаренко, който в един етап можеше да поеме и Лудогорец. Какъв човек е той?

- Той е добър треньор. Знае как да работи с млади футболисти. В момента в ЦСКА има изключително много млади играчи. Стилът му на игра е доста директен. Мога да кажа само хубави неща за него.

Преди време посъветва Кирил Десподов въобще да не се връща в България. Толкова ли е зле българската действителност?

- Аз съм от доста време в чужбина. Нещата тук се случват по по-различен начин. Животът ме е научил в чужбина да мислиш различно. Той също като мен имаше щастието да излезе млад в чужбина, на 21-22 години мисля. Това е моето пожелание към него. Гледайки от страни, това което се случва в българския футбол, мога да кажа, че не ми харесват доста неща, но това е действителността. Моето пожелание към младите и талантливи играч е да се борят и да показват качествата си в чужбина.

Лудогорец - ЦСКА (Москва), на живо
на живо

Лудогорец - ЦСКА (Москва) 5:1, хеттрик на Кешеру

Срещата е от 22:00 часа