Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю пред Дарик и dsport, в което говори за шансовете на "орлите" да преодолят Жалгирис и да влязат в групите на Лига Европа.

"Мисля, че Лудогорец ще елиминира Жалгирис и ще се класира в Лига Европа. Тогава загубихме там, а тук те поведоха, но ги елиминирахме с 4:1 в Разград.

Те отстраниха Малмьо - значи Лудогорец трява да бъдат вниталени, но мисля, че ще ги елиминират", сподели Дерменджиев.

"Спомням си, че когато отидохме да тренираме там имаше много силен дъжд, понеже теренът е изкуствен беше влязла вода под настилката. Не знам вече оттогава насам дали теренът е същият какво е качеството на настилката, при всички случаи този изкуствен терен ще изиграе роля. Играчите на Лудогорец не са свикнали да играят на такава настилка, но мисля, че бързо ще се пригодят и ще имат положитени резултати и ще играят в груповата фаза на Лига Европа.

Лудогорец вдига на крак Клод Гонсалвеш поне за реванша с Жалгирис

Лудогорец вдига на крак Клод Гонсалвеш поне за реванша с Жалгирис

Разградчани посрещат литовците в четвъртък

Този мач с Динамо Загреб вече е свършил, трябва само поука да се извади от него. Хърватите бяха възможен отбор, но футболът е такъв, че се гледа резултатът", сподели още бившият наставник на "орлите".

"Лудогорец е един отбор, който за тези 12 години изгради много сериозен клуб на добро европейско ниво - с бази, средства. Всяка година участва в някой от международните турнири - това е респект към собствениците. Същото може да се каже и за управлението на Лудогорец през този период, защото и то е на много високо европейско ниво. Ангел Петричев и Георги Караманджуков са ръководители от много висока класа. Аз мисля, че те ще направят така че за в бъдеще отборът ще намери отново начина да играе в Шампионска лига.

Не може този отбор да се сравнява с онзи, който беше в Шампионска лига. Разликата е много голяма. Играехме доминиращ футбол и имахме много голям контрол върху играта. Дори да губеше, отборът имаше определен контрол. Беше отбор с много силни индивидуалности, но това беше колектив. Всеки даваше максимума от себе си. Позициите на всеки един от тях да отговарят на възможностите им. Това е разликата.

Мисля, че Лудогорец ще спечели и в двата мача", завърши той.