Футболистите на шампиона Лудогорец събират средства, които ще дарят за борбата с коронавируса. За тази спонтанна инициатива на състезателите разказа изпълнителният директор Ангел Петричев:

Ивайло Чочев: Тренирам в Трънчовица, запасих се с храна за един месец и няма да излизам

Ивайло Чочев: Тренирам в Трънчовица, запасих се с храна за един месец и няма да излизам

Вижте какво още каза той

"Футболистите събират пари, за да помогнат на болницата в Разград. В София има доста компании, които даряват, но в Разград възможностите са много по-малки. Все още обаче не мога да кажа каква точно ще бъде сумата, която ще съберат".

Това не е първата инициатива, дошла от Разград. Kлубът беше първият в страната, който дари 20 364 лв за купуване на тестове. "Ние разделихме сумата на две - половината отиде за ВМА, а другата - за втората лаборатория в София", обясни Ангел Петричев.

Идеята за това дарение се родила, след като отборът се прибирал от Милано, където в края на февруари игра мач срещу Интер за Лига Европа, след като в Италия беше вече избухнала епидемията.

"Ние също преминахме шока с карантината и с тестването на отбора. На връщане от Милано ни направиха тест веднага, а след няколко дена - и повторен. През това време отборът беше в изолация. Тогава се роди и идеята клубът да направи дарение. Още повече, че от кризисния щаб казаха, че разполагат с много малко тестове", спомни си Ангел Петричев.

Разпространението на коронавируса доведе до спирането на всички спортни мероприятия в България, включително и на мачовете от Първа лига.

Изпълнителният директор на Лудогорец разкри и как играчите приемат случващото се:

"Често се чуваме по телефона. Определено им е тежко. Доста от тях са чужденци, далече са от семействата си, нямат близки тук и никакъв социален живот. Не могат да тренират групово, само индивидуално. Но приемат мъжки ситуацията", завърши футболният ръководител.