Една от най-авторитетните световни спортни медии - "Еurosport", не спести похвалите си към Лудогорец и Козмин Моци след драмата със Стяуа. На страницата си във "Фейсбук" медията сподели снимка на човека, класирал "орлите" от Разград в групите на Шампионската лига, със следния текст:

"Холивуд!

Защитникът на Лудогорец Моци стана вратар при дузпите на тима си срещу Стяуа Букурещ, след като титулярният пазител бе изгонен с червен картон.

Той вкара един 11-метров наказателен удар и спаси 2 и така Лудогорец за пръв път ще играе в групите на Шампионската лига.

Най-хубавата част? Моци дойде от Динамо Букурещ!".

Снимката на Евроспорт стана и истинска сензация в социалните мрежи, а потребители не само от България искрено се възхитиха от геройството на Моци.

BBC, Daily Mail и Bild са сред останалите медии, които разказват за фантастичния развой на мача и възхваляват героя за българите.

„Лудогорец Разград срещу Стяуа Букурещ: Това, което звучеше като скучен мач, се превърна в един от най-грандиозните мачове в историята на Шампионската лига", пише Bild.

Немският вестник сравнява движенията на Моци по време на дузпите с тези на Йенс Леман навремето като от онлайн изданието на вестника отбелязват, че румънецът не се е нуждаел от помощно листче, за да разгадава ъглите, в които играчите на Стяуа стрелят.