Героят на Лудогорец от мача със Стяуа Козмин Моци е останал шокиран, когато е проверил сметката си тези дни, пише румънското издание Prosport.ro.

Защитникът е на лагер с националния отбор на Румъния и когато научил, че премиите за боя над букурещкия „гранд“ са преведени, решил да провери постъпилата сума. Той останал смаян, когато видял, че сметката му е набъбнала с внушителните 350 000 евро.

За сравнение, останалите му съотборници в Лудогорец се обогатили с по 150 000 в европейската валута, пишат още румънските журналисти.

Още веднага след мача, босът Кирил Домусчиев обяви, че за героичните си изяви на вратата и спасените две дузпи в реванша Моци заслужава допълнителен бонус. Освен това, новостроящата се трибуна на стадиона в Разград ще бъде наречена на негово име.

Самият Моци обаче не очаквал да бъде възнаграден с 200 000 евро повече от съиграчите си. Очевидно изявите му като вратар и смелостта му при поемането на отговорността са направили разликата в оценката на заслугите на футболистите от страна на боса Домусчиев.

Румънският бранител, обаче, останал скромен и заявил, че парите не го вълнуват толкова, колкото възможността да играе в групите на Шампионската лига, което за него е сбъдната мечта.