Вече бившият старши треньор на Лудогорец Димитър Димитров сподели, че не е щастлив от развоя на събитията, но не му е било трудно да вземе решението да напусне Разград.

Наставникът заяви, че се разделя с добри чувства с "орлите" и им желае всичко най-хубаво занапред, както и да влязат в групите на евротурнирите.

Официално: Димитър Димитров напусна Лудогорец, новият треньор е Пауло Аутуори!
Обновена

Официално: Димитър Димитров напусна Лудогорец, новият треньор е Пауло Аутуори!

Херо е заменен от бразилеца

"Как да коментирам събитията от последните 24 часа? Неприятно разбира се, не мога да кажа, че съм щастлив от цялата ситуация. Това е част от работата във футбола, така че ги приемам философски.

Аз го взех решението, съвсем обмислено. Имаме принципни различия, които аз лично не мога да приема. Не мога да оставя колегите си на улицата, а аз да остана. За мен това е неморално да го направя. Това са основните причини горе-долу да се реша на тази стъпка.

Да, предложиха ми да остана треньор без досегашните си помощници. Но аз имам морално задължение към тези хора и не мога да ги оставя, а аз в същото време да запазя поста си. Другата причина, която е против моите разбирания е, че според мен е свещено право на всеки треньор сам да си прави селекцията и да си носи отговорността, а не други да му правят селекцията и той само да тренира. Така че имаше неща, които аз не мога да приема, затова съвсем джентълменски и приятелски сме се разделили с тези хора.

Искам да им благодаря за времето, което прекарахме заедно. Братя Домусчиеви са хора, които инвестират във футбола и съм убеден, че това, което правят, го правят за доброто на Лудогорец и изобщо за доброто на българския футбол.

Антони Здравков: Лудогорец уцели десетката с Пауло Аутуори

Антони Здравков: Лудогорец уцели десетката с Пауло Аутуори

"Впечатленията ми от него са перфектни"

Аз съм от доста време във футбола и мога да ги усещам нещата няколко хода напред. Имаше такива индикации, но запазих самообладание и не исках предварително да коментирам нищо. Не съм разговарял с Пауло Аутуори.

Няма от какво да се срамувам от работата си, станахме шампиони с разлика, постигнахме най-добрите резултати в историята на Лудогорец като победи, като точки, като голова разлика, като последователни победи. Влязохме в групите на Лига Европа и излязохме с чест от този тежък поток. Така че няма от какво да се срамувам, колкото и нескромно да звучи.

Ако трябва да съм честен, вече ми се обадиха няколко мениджъра да ми предложат варианти, но аз искам да си почина първо, да гледам Световното на спокойствие и чак след това ще мисля за варианти и оферти.

Надявам се Лудогорец да влезе в групите на евротурнирите, защото и аз съм дал частица на този отбор. От сърце им го желая. Даде ми опит този клуб, доста специфична работа, доста нестандартна беше с толкова бразилски футболисти. Повече съм позитивен човек, взех само хубавите моменти с титлата и искам тях да запазя.

Не е имало изобщо момент да си помисля да остана, когато ми казаха, че помощниците няма да останат. Решението го взех на секундата", коментира Херо в интервю за "Дарик" радио.

Легендата Пауло Аутуори в Европа: Почти половин година, загубени дербита, червени картони...

Легендата Пауло Аутуори в Европа: Почти половин година, загубени дербита, червени картони...

Бразилецът се проваля в Бенфика