Старши треньорът на Лудогорец - Димитър Димитров коментира предстоящите цели пред "орлите", както и информацията, че е отказал предложение да поеме Левски. 

Херо разкри и дали с футболистите вече са отпразнували подсигурената седма поредна титла на разградчани, както и дали ще остане начело на шампионът на България и през следващия сезон.

"Не сме празнували. Днес се събираме за тренировка. Може би емоцията, когато спечелиш след мач е по-голяма, но фактът си е факт. Ние го приемаме и се радваме.

Да уточним - аз не съм отказал на Левски. Никой не ме е поканил. Когато бяха избрали Митов, Боримиров каза, че са разглеждали три кандидатури, едната е била моята, но никой не ми се е обаждал. Това е мит, че са ми предлагали за Левски и аз съм отказал. Уважавам всеки противник, в това число и нашите конкуренти Левски и ЦСКА. И двата отбора тази година вдигнаха нивото си. Първо като селекция, а смятам, че е въпрос на време да доразвият потенциала, който имат, а и ЦСКА бяха сериозен противник почти през цялото първенство.

"Лудогорец поздравява всички свои фенове с грандиозния успех"

"Лудогорец поздравява всички свои фенове с грандиозния успех"

"Орлите" са недостижими на върха в класирането"

Мечтата ми е някога да видя в България президенти на два клуба да стоят един до друг и да наблюдават мачове. Дано доживея. След мача с Левски може би ще пуснем някои от основните футболисти. В мача с Берое може би ще играем с част от основните футболисти и допълнения от втория отбор. Тази година влизането в Шампионска лига е много по-трудно. Така се облагодетелстват богатите отбори, но въпреки всичко ще опитаме да направим каквото зависи от нас да се класираме.

Ние сме се опитвали да играем всеки мач. Не са ни минавали мисли да губим някъде. Ние сме гонили максимума във всеки мач. Неудобно е да говоря за себе си какво съм успял. Аз мисля, че доста неща не успях да свърша в организацията в защита, във фаза атака в изчистването на тактическите схеми. Другите да говорят. Аз съм щастлив, че успяхме да станем шампиони, излязохме от групата в Лига Европа. Но има неща, които не успях да свърша и аз съм си виновен. Надявам се да мога да ги свърша.

Бях убеден на 100%, че ние ще станем шампиони. Знаех, че есента ще ни е много тежко. Имаше моменти, в които нашата пейка не беше дълга. Знаех, че ще ни е много трудно и бях убеден, че пролетта ще сме много по-силни. Не мисля за рекорди, просто така се развиха нещата. Разбира се, че съм щастлив, че направихме такива постижения, но никога това не е било самоцел при мен. Имам медали с Нефтохимик, с Иртиш, с Велбъжд, с Ал Насър, а шампионски титли имам с три различни отбора.

Кирил Домусчиев: Поздравления за всички, целта през следващия сезон е вече ясна!

Домусчиев: Поздравления за всички, целта през следващия сезон е вече ясна!

"Продължаваме смело напред, без оправдания"

Ще бъда щастлив, ако съм успял с нещо за помогна на мои бивши футболисти сега като треньори.

На мен ми тежат тези отношения. Смятам, че не трябва да има такава злоба и омраза. Това е спорт. Болно ми е, когато слушам и чета. Вече не чета даже. Това, което слушам ми е адски неприятно и смятам, че с нищо не помага за развитието на нашия футбол. Тази година не съм казал една лоша дума, стремял съм се да бъда коректен.

Това е приоритет на нашите собственици - братя Домусчиеви. Те са хората, които казват. Доколкото знам желанието е да остана да работя, но трябва да звучи от моята уста. Не трябва аз да отговарям на този въпрос. Моето лично желание е на втори план, важно е какво искат собствениците.

Ако кажа, че е било лесно, ще излъжа. Манталитетът е малко по-различен. Аз повече държа на дисциплината, те са по-темпераментни. Може би се е стигало да някакви миниконфликти, но аз съм държал на моята позиция. Предполагам, че те са разбрали, че съм прав. Не съм имал конфликт с нито един футболист, но трябва да се чуе и тяхното мнение.

Всеки един отбор има нужда от освежаване. Мисля, че нашият тим по същия начин има такава нужда. На определени позиции имаше дисбаланс, а и трябва да се търси увеличаване на конкуренцията. Нашият потенциал ще е вдигне, ако се намерят подходящите играчи. Това, което е трябвало да кажа, аз съм го казал. Определил съм какви футболисти ни трябват, а дали ще успеем да ги вземем, вече не зависи само от нашето желание.

Достатъчно добре познавах отбора на Лудогорец. Даже съм си казал мнението преди да дойда тук. Държа на думите си. С идването си тук, аз можех само да загубя. Аз съм последният човек, който има някакъв принос за шампионската титла", коментира Херо в интервю за "Спортно шоу Гонг".