Старши-треньорът на Лудогорец - Димитър Димитров смята, че класирането на "орлите" в следващата фаза на Лига Европа е абсолютно заслужено. Той поздрави своите футболисти за силното второ полувреме, но отдаде необходимото и на германския съперник Хофенхайм. Херо призна, че е изживял този мач изключително емоционално.

"Емоционално изживях този мач. Искам да се върна малко назад при жребия, паднахме се в коварна група, всички ни слагаха като аутсайдери. Но ние доказахме, че сме отбор и съм щастлив. Да, днес беше тежко, особено след червения картон. Но с цялостното ни участие, заслужено се класираме напред", заяви Херо и продължи с анализа.

"Домакините имаха едно положение преди почивката, даже не беше чисто, но ни вкараха от него. Втората част при този негативен резултат трябваше да рискувам, до 55-та минута имахме няколко тежки момента, но ние бяхме длъжни да рискуваме и да вкараме гол", сподели специалистът и отказа да обвинява реферите.

"Не мога да коментирам съдийството, убеден съм, че и да е имало грешки, то те не са били тенденциозни. Дори и да е сгрешил реферът някъде, не е ощетил никой от двата отбора нарочно", заяви още Димитров и даде рецептата за успешния изход на мача.

"Хофенхайм е много силен с подаванията си в центъра, ние се опитахме да им затворим зоните. Щяхме да имаме още ситуации напред, ако не бяхме получили този гол. Но на фона на цялостното ни представяне, заслужено продължаваме напред", завърши треньорът на Лудогорец.

Светослав Дяков: Отборът ни показа, че има дух и самочувствие

Съни Дяков: Съдбата си знае работата!

"Много сме щастливи от успеха"