Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели пред "Тема Спорт" очакванията си за представянето на тима през пролетта и селекцията на разградчани. Той смята, че новият наставник на орлите Анте Шимунджа ще успее начело на отбора.

"В този период от годината малко по-трудно се прави селекция. Виждате, че ЦСКА и Левски вече привличат нови футболисти. Това естествено се прави, за да подобрят играта си. По този начин стоят нещата и при Лудогорец. Не можем да говорим за никакво закъснение при тях, защото има още много време до началото на първенството. Привличането на Спас Делев по никакъв начин не ме изненада. В Разград правят селекцията си на база на това, което им е необходимо, и затова той е привлечен при орлите", заяви Дерменджиев.

Кирил Десподов в Лудогорец е най-скъпият трансфер в родния футбол за изминалата година

Кирил Десподов в Лудогорец е най-скъпият трансфер в родния футбол за изминалата година

Клубовете са платили над 10 милиона долара за играчи

Той говори и за новия треньор на Лудогорец Анте Шимунджа и дали ще успее да изпълни целите, за които е привлечен.

"Да се надяваме, че ще изпълни поставените му задачи и отборът да триумфира с титлата и Купата на България. Предварително не мога да кажа дали ще постигне успехи, но дано да се случат", добави още той.

"Не можем да говорим за спад във формата само в Лудогорец, защото във всеки отбор може да има приливи и отливи. Важното е как ще направят анализите си и за в бъдеще какво ще направят. Дори с този спад, който го има в играта им, са на първото място. Има много време до края на първенството и мисля, че разградчани ще коригират играта си. Отново ще покажат класа", каза бившият селекционер на България.

"Изравняването на силите в първенството не е много добре, защото не означава, че има подобрение", заяви Дерменджиев.