Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконференция преди първия полуфинален мач за Купата на България срещу ЦСКА. "Орлите" гостуват на "Армията" в сряда от 19:30 часа.

"Очаквам абсолютно различен мач от този, който вече играхме. Треньорът не е същия, всички знаем какъв тип треньор е и какъв играч е бил Любослав Пенев. ЦСКА ще бъде с много по-различно лице. От собствен опит знам, че когато дойде треньор, изповядващ философия за атакуващ футбол се вдига атмосферата, защото играчи от такова ниво винаги искат да играят атакуващо. Ние трябва да бъдем готови да посрещнем всичко, което може да ни предостави ЦСКА и да си играем нашата игра", започна литовецът.

"Да, това което искам е Лудогорец да е активен на терена. Футболистите трябва да знаят начина, по който искаме да играем, да атакуваме и да се защитаваме. Търсим правилния баланс, който да ни донесе успеха във въпросните мачове. Мачът в сряда е първото полувреме, а второто ще бъде следващата седмица. Резултатът от първия мач няма да гарантира място на финала. Трябва да подходим сериозно към мача. Имахме дълъг период без официални мачове и малко или много се излиза от ритъм. Смятам, че успяхме да направим добър тренировъчен процес и подобрихме някои неща. Всички тренираха добре, но ни липсваха официалните мачове". 

"Няма смисъл да поглеждаме към Царско село. В ЦСКА има играчи с различна характеристика, обстановката е различа. Това е първи мач за новия треньор в ЦСКА, а за нас е важно какво може точно ЦСКА да представи", каза още Дамбраускас.

Лудогорец скочи заради назначението на Волен Чинков: Бихме искали да вярваме, че това е техническа грешка

Лудогорец скочи заради назначението на Волен Чинков: Бихме искали да вярваме, че това е техническа грешка

Вижте какво написаха "орлите"