Направи впечатление голямата радост на български футболни фенове във форуми и социални мрежи снощи. Причината - че българският шампион Лудогорец се сбогува с турнира Лига Европа. Не е патриотично, ще кажат някои. Ами, написах го и след мача на "орлите" със Септември - хората се вълнуват само при загуби на Лудогорец в евротурнирите. Защото им дотегна да гледат как реферите и ВАР помагат на "зелените" у нас. Зад граница пък се свири по правилата и отборът на Шимунджа го усети за пореден път.

След показното срещу Динамо (Загреб), Никола Дабанович от Черна гора и колегите му също демонстрираха, че да си футболен съдия не е срамно и долно, а има достойнства. Защото не ги е страх. Дабанович не е Сватбата, Брадвата или друг от българските рефери с прякори. ВАР в Лига Европа пък не е онзи ВАР от Първа лига, сложен в "катафалка", по думи на Любослав Пенев.

И така - 2 дузпи за Рома на "Олимпико", отменен гол на Лудогорец и червен картон за Вердон. Като че ли нещо подобно в българското първенство на Лудогорец не може да се случи в рамките на сезон. В Европа се случва в рамките на 90 минути. Разликата е голяма и се вижда от всички. Вратарят на "орлите" пък спомена как снощи съдията не бил с тях. Не, не беше - беше с правилата и в услуга на футбола.

Лошото е, че колкото и рефери да накажат, на колкото и да спрат правата, усещането е, че подкрепата към Разград едва ли скоро ще секне. Трябва да се гледа по-генерално на ситуацията. Дали ще е Сватбата или някой нов "герой", все тая. И какво да правят останалите наши отбори? Ясно, че няма как всеки мач на Лудогорец у нас да се ръководи от чужденци. Ще има ли полза от "кръгла маса" във футбола ни? Какво ще стане - босовете ще се съберат и ще си обещаят разни неща. А дали ще се спазват?

Лудогорец беше симпатичен отбор в началото. Заради това на мачовете им в Европа, които бяха в София, стадион "Васил Левски" се пълнеше. В Разград да се замислят защо това отдавна не е така, а отборът им става все по-ненавиждан от привържениците на други тимове. Всяко търпение си има граници. Това на запалянковците у нас отдавна се изчерпа. И те, макар да бъдат обявени от някои за обратното на патриоти, снощи се радваха. На загубата на Лудогорец и от съдийството на високо ниво. Идва мач Локомотив - Лудогорец на "Лаута". Още от същото или поемане в нова посока? Скоро ще разберем...

Асоциацията на съдиите скочи на Михайлов и Кашай!

Асоциацията на съдиите скочи на Михайлов и Кашай!

Ето становището