Бившият наставник на Лудогорец – Бруно Рибейро се изказа крайно негативно относно престоя си в Разград. Сегашният мениджър на Порт Вейл обвини в липса на всякаква етика и професионализъм – ръководителите на българския шампион. Именно то били и основната причина за неговия тотален провал начело на „орлите”. Ето какво сподели той пред британските медии:

„Не подписах с нито един играч. Собственикът отиде до Бразилия, намери играчи, доведе ги, а аз нищо не разбрах“, коментира Рибейро, който от месец май насам води третодивизионния английски Порт Вейл.

„Един път влязох в съблекалнята и там стоеше ново момче, за което никой нищо не ми беше казал. За останалите – просто отварях вестниците, за да следя кой идва в Лудогорец.“

„Имаше и друг случай – отивах да проведа тренировка в 10 часа сутринта, а спортният директор ме чакаше. „Трябва да правиш тренировките в 7 часа вечерта“, каза ми той. Попитах по каква причина, а той ми обясни, че съпругите на футболистите трябва да наблюдават заниманията. Лудост! Не можех да позволя такова нещо, това е разсейване и играчите не могат да се фокусират. Не можех да работя по начина, който те налагаха. Затова им казах: отивам си у дома. Лудогорец е голям клуб с много добра база, но хората...“, завърши многозначително Рибейро.