Голям скандал, който стигна и до УЕФА, съпътства трансфер на защитника на Лудогорец Жан Карничник в Лилестрьом, пише "Мач Телеграф". "Орлите" са пуснали под наем бранителя в емблематичния норвежки клуб, но сделката може и да се провали. Заради преговорите за трансфера Карничник не попадна в групата за мача с Левски за Суперкупата на България, защото ден преди това той вече е бил в Норвегия, за да се финализира сделката между двата клуба.

Оказа се обаче, че има проблем. Трансферният прозорец в скандинавската държава затвори на 31 август, а мандалото е хлопнало съвсем малко преди финалното затваряне на трансфера. Така Карничник останал без картотека за Лилестрьом. Клубът моментално е вдигнал скандал на местната федерация, защото според тях всичко е трябвало да бъде наред. Норвежката централа пък е сезирала УЕФА, настоявайки сделката да бъде обявена за финализирана и Карничник да може да облече екипа на Лилестрьом.

"Две от трите решителни стъпки за трансфера на защитника на Лудогорец в Лилестрьом бяха направени, когато системата за картотекиране престана да работи и прозорецът затвори. Вярваме, че УЕФА ще реши този проблем и Карничник ще може да играе в Лилестрьом, което ще е добре за всички страни по договора", обявиха в Норвегия.

Очаква се през тази седмица да стане ясно дали словенският бранител, който загуби титулярното си място в Лудогорец, ще играе в Норвегия, където е в момента, или ще се завърне в Разград.

Спас Делев: Конкуренцията в Лудогорец е жестока, всеки тук е много добър футболист

Спас Делев: Конкуренцията в Лудогорец е жестока, всеки тук е много добър футболист

"Имаме мачове през два-три дни и всички трябва да сме в кондиция"