Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира жребият за Лигата на Конференциите, който противопостави единадесеткратните шампиони на България на белгийския колос Андерлехт. Срещите от 1/16-финталите или плейофния кръг на турнира ще се играят през втората половина на февруари 2023-а година.

"Срещаме много труден съперник. Андерлехт е най-разпознаваемият белгийски отбор, който има много сериозна история и традиции. Дал e редица важни футболисти на националния отбор на своята страна през годините", бе първият коментар на Анте Шимунджа.

"Трудно ми е да преценя кой бе най-трудният или най-лесният противник от възможните такива при жребия днес. Всеки тим, който е успял да премине групата си в Лигата на конференциите, със сигурност има сериозна класа.

В белгийското първенство зимната пауза е по-кратка, но не мога да кажа със сигурност дали това би било предимство за Андерлехт. Ние ще проведем подготовка, ще изиграем редица мачове. Много неща могат да се променят до средата на февруари. Тази година всички отбори ще почиват по-дълго от обикновеното заради световното първенство в Катар", допълни треньорът на шампионите.

Лудогорец срещу белгийски гранд в плейофите на Лига на конференциите
Обновена

Лудогорец срещу белгийски гранд в плейофите на Лига на конференциите

"Орлите" ще бъдат домакини в първата среща на 16 февруари