Старши-треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа - сподели мнението си за загубата с 2:4 от Динамо и отпадането от Шампионска лига.

"Направихме грешка при първия гол, случва. Имахме добър шанс преди това. Имаме някои млади футболисти, които не са играли на това ниво. Добро представяне от моя отбор. За мен най-важното е, че искаме да играем, но грешки се случват. Когато тя дойде от опитен играч, това вече е различно.

Първото полувреме играхме много добре в защита. Допуснахме голове, но трябваше да се запазим психически, защото играхме с 10 души. Стоя зад футболистите, които започнаха мача. Всеки може да има лош мач. Сега пак бих застанал зад своите решения.

Не вярвам, че това е толкова груб мач за толкова картони. Нашият манталитет не е да ритаме всеки, но това не е моята част от работата. Някого друг трябва да попитате за това. Всеки ни липсва, но не трябва да говорим за това. Нямаме ги Сантана и Сотириу, но имаме другите играчи.

Има хора, които да мислят дали да се играе мачът с Левски.

Не е въпрос за мен бъдещето ми начело на Лудогорец. Аз искам да дам максимума си за този отбор, да взема максимума от играчите, да печелим и да влезем в групите на Лига Европа. Мисля, че това не би било лошо постижение. Съгласен съм, че Лудогорец иска да надгражда постоянно и да стига до най-високото ниво. Не съм щастлив, че нямаме шанс да играем в групите на ШЛ.

Мога да поема отговорност за този тим, но вярвам във футболистите", коментира Шимунджа.

Динамо (Загреб) - Лудогорец 4:2 в мач от квалификациите за Шампионска лига

Шампионската лига пак се оказа мираж за Лудогорец след тежък сблъсък с реалността в Загреб

Три червени картона за "орлите" и тежко 2:4 от Динамо