От днес Лудогорец има нов треньор в лицето на Стойчо Стоев, за което ТОПСПОРТ информира рано тази сутрин. Клубът вече офииално обяви назначението, а ето какво заяви изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев.

Първо в ТОПСПОРТ: Стойчо Стоев е новият треньор на Лудогорец!

Първо в ТОПСПОРТ: Стойчо Стоев е новият треньор на Лудогорец!

Антони Здравков приключи с шампионите

"Оперативното ръководство придвижи целия въпрос. Разбира се, че това е говорено със собствениците, но това е наше предложение. Това е стил на работа при нас от доста време. Ръководството си работи и съгласува всички важни решения, които касаят бъдещето на клуба със собствениците. Това е нормална практика и това не е особена новина. Реално погледнато не искам да се ангажирам кога взехме това решение. То не е взето "на коляно" или в "12 без 5". Обсъждали сме различни варианти. Имахме предвид и чуждестранни треньори, хора с дългосрочна визия и имат добър профил в треньорската проефсия. Водихме разговори с различни треньори, но това е логичен процес във всеки един отбор. Като цяло надделя мнението, че Стоев е точният човек, от който се нуждае Лудогорец", заяви Петричев.

"Ефектът на новия треньор не е основна причина за назначаването му. Това са краткотрайни ефекти, а ние искаме Стоев да работи в дългосрочен план при нас. По отношение на българските треньори - аз съм работил с много сънародници, които са много добри. Някои от тях имат успехи навсякъде. Част от тях са минали през Лудогорец. Според мен не е правилно да делим наставниците, тъй като в крайна сметка всеки човек трябва да се оценява по неговите качества и работа. После идва националостта. Практиката показва, че българите, получавайки шанс и добри условия за работа, неминуемо показват добри резултати. Само при нас мога да ви посоча Дерменджиев, Херо, Петев, Стоев", добави изпълнителният директор на разградчани.

"Последните мачове на Лудогорец не бяха добри. Не бяхме доволни от състоянието на отбора, поради което потърсихме друго решение по въпроса. Важно е да отбележим, че досегашният щаб остава на работа в клуба. Това са хора, показали своите качества и своето отношение към клуба - включително и Тони Здравков. Те ще продължат да работят при нас и се радвам, че са част от нас", каза още Петричев.

Официално: Стойчо Стоев пое Лудогорец, Здравков остава в клуба

Официално: Стойчо Стоев пое Лудогорец, Здравков остава в клуба

Досегашният старши треньор ще бъде в ролята на асистент