Халфът Алекс Сантана сам е настоял да се стигне до негов трансфер, признаха от Лудогорец. Той бе продаден на Атлетико Паранаензе след двубоите от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Сейнт Патрикс. След това бразилският халф липсваше много за мачовете с Динамо Загреб.

Официално: Лудогорец продаде Алекс Сантана на Атлетико Паранензе

Официално: Лудогорец продаде Алекс Сантана на Атлетико Паранензе

"Орлите" получават 2,5 млн. евро

"Дали Алекс Сантана поиска да си тръгне? Имаше ситуация с него... Отделно имаше договорки с него от близкото минало, които нямаше как ние да не изпълним. Чест прави на момчето, че остана в първия и втория кръг да помогне на своите съотборници. Благодарим му. Но за съжаление нямаше как да бъде задържан. Той беше ключов наш играч, на когото страшно много разчитахме. Когато Каули, Гонсалвеш и Доминик Янков са напълно възстановени, ние ще покажем съвсем друго лице в груповата фаза на Лига Европа. Много вярваме на този отбор и потенциала му", коментираха от клуба, цитирани от "Тема спорт".

За заместник на Алекс Сантана в Лудогорец бе привлечен полякът Якуб Пьотровски. Очаква се пристигането на още един играч в халфовата линия.