Любимец се подсили с нов играч преди гостуването на Литекс, съобщава „Тема спорт". Дебютантът в „А" група привлече централния защитник Танко Дяков. Договорът на бранителя с новака в елита е дo зимата.

Бившият играч на Локомотив (София), Локомотив (Пловдив), Черно море, Славия и Вихрен склони да премине в Любимец след като не успя да си уреди отбор в чужбина. За последно 29-годишният защитник носи екипа на казахстанския Жетису.

Дяков е парафирал само до Нова година, тъй като след това отново ще се опита да си намери тим зад граница. Ако това не се случи, той може да доиграе сезона в Любимец. Утре бранителят трябва да бъде картотекиран в БФС и ще може да дебютира при визитата в Ловеч. Мачът е от 21:00 часа. Все още обаче не е ясно дали Танко Дяков ще започне като титуляр.

Новакът в „А" група се надява да се подсили и с още един роден играч - крилото Томи Костадинов. Той се подготвяше няколко дни с тима, но е обявил пред старши треньора Красимир Мечев, че първо ще се опита да си уреди трансфер в чужбина. Ако това не стане, тогава може да подпише с Любимец.