Тезджан Наимова спечели първо място в спринта на 100 метра на турнир в естонския град Вилянди.

Пловдивчанката  финишира за 11.97 секунди. Тя обаче остана далеч от олимпийския норматив в дисциплината от 11,29 секунди. В състезанието тя изпревари Хана Мари Латвала (Фин) и Екатерина Цекеле (Лат). Финландката даде постижение от 12.03 сек, а латвийката - 12.12 сек.

Наимова получи бъбречно възпаление в началото на сезона, заради което се наложи да лежи в болница и да приема антибиотици продължително време. Това доведе и до спад във физическата форма, след като в първото си бягане това лято финишира за 11.38 сек (+2.1 м/сек).

От пет българи се състои състава на България за световното първенство за юноши и девойки в Барселона (Исп), което ще се проведе от 10 до 15 юли.

Медалистът от европейския шампионат в тройния скок за старша възраст през 2011.година Георги Цонов  от Пловдив е най-титулуваният ни атлет в тима. Той ще се състезава в коронната си дисциплина.

Единствената дама в отбора ни ще бъде Карин Околие, която ще бяга 200 метра

Златко Лефтеров ще застане на старт на 110 метра с препятствия., Митко Ценов - на 3000 м стипълчейз, а Айхан Апти ще се състезава в хвърлянето на чук.