Олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000 Тереза Маринова ще води спортно предаване по БНТ. Златното момиче ще се вихри всеки ден в ток шоуто "Олимпиадата с Тереза Маринова".

"Радвам се, че тази моя мечта се сбъдна", коментира Маринова. Тя дойде специално за представянето на олимпийската програма на БНТ1 от морето, където си почива преди игрите.

Тереза ще е заедно с доказаните професионалистки от спортната редакция Боряна Тончева и Цветелина Абрашева. В ток шоуто ще се канят българските участници и техните треньори, олимпийски легенди, доброволци и интересни личности.

За първи път спортната редакция на държавната телевизия показа официално екипа си за олимпиадата с шоуто "Да вдъхновим едно поколение". Шефът на спорта в БНТ Методи Манченко обяви, че зрителите на националната телевизия ще могат да гледат всеки ден по време на игрите в Лондон по 18 часа преки предавания.

Преди ток шоуто на Тереза всяка сутрин от 10,15 ч ще има обзор на изминалия ден в "Линия Лондон". След студиото с олимпийската шампионка започват преките предавания от игрите. Вечерният обзор ще е под името "Днес на игрите", като студиото ще се води от Методи Манченко и Камен Алипиев.