Собственикът на Локомотив (Сф) Иван Василев говори пред "Меридиан мач". Ето какво каза босът на столичните "железничари":

"Относно селекцията - доволен съм. Запазихме почти целия отбор, с изключение на Пламен Крачунов, който предпочете да играе в "А" група с екипа на Етър. Трудно ни е да намерим на пазара добри български футболисти, които да играят в "Б" група. Затова се принудихме да търсим и попълнения от чужбина.

Документите на бразилския защитник Матеус Дуарте вече са при нас и се надявам, че ще можем да го използваме още в дебютния кръг. В първия отбор тренират 12 момчета от нашата школа, които мисля, че ще получат шанс за изява през новия сезон.

Бразилец  е новото попълнение в отбраната на Локомотив (София)

Бразилец е новото попълнение в отбраната на Локомотив (София)

Матеус Дуарте Роча идва от СК Вила Реал

Направихме добри инвестиции в базата ни в последните години и се надяваме, че вече ще започнем да произвеждаме футболисти. Вальо Николов и Краси Милошев например са момчета, които израснаха много. Важно е още в събота да победим и да започнем добре сезона.

Целта, която стои пред нас е само една - влизане в efbet Лига. Всъщност пред Локомотив никога не е стояла друга цел, откакто не сме част от елита. Ние сме отбор с 90-годишна история и за всички е ясно, че мястото ни е в Първа лига. Освен традиции, имаме истински и верни привърженици, които много ни подкрепят и много ми се иска да ги зарадваме през този сезон. Те искат завръщането в елита може би повече и от нас.

Откакто аз и Веско Стоянов издържаме клуба, не дължим пари на никого - нито на хора, нито на институции. Момчетата знаят, че каквото е обещано, дори и да не е много, си го получават на секундата. Искам да подчертая, че никога не сме имали финансови проблеми. Това е добра предпоставка да постигнем нещо голямо. Мисля, че треньорският щаб, както и Иво Котев и Бойчо Величков работят много добре. Надявам се в края на сезона да празнуваме с нашите привърженици", завърши Василев.

Децата на Локомотив спечелиха турнира в памет на Атанас Михайлов

Децата на Локомотив спечелиха турнира в памет на Атанас Михайлов

Малките локомотивци победиха безапелационно отборите на Витоша 13 и ДИТ