Тони Велков е новият старши треньор на Локомотив (Сф). Младият специалист сменя на поста Диян Петков, който подаде оставка след мача с Левски.

Велков, който вече води отборите на Миньор (Перник) и Черноморец (Бургас), се разбра с президента Николай Гигов и застана начело на столичните "железничари".

Сътресенията в "Надежда" станаха факт, след като тима загуби с 0:4 гостуването на Левски в събота. След нея от клуба си тръгна старши треньорът Диян Петков.

Както по-рано ви разкрихме, Велков бе един от вариантите, заедно с Ясен Петров за нов треньор на клуба. Юношата на "железничарите" в крайна сметка се е споразумял с Николай Гигов.

Това обаче далеч не е единствената новина от днешния ден в "Надежда". Изпълнителният директор Иво Тонев също бе подал оставка, заедно с Диян Петков след срещата. Вчера първо бе обявено, че тя е приета, но днес собственикът на столичните "железничари" се отметна от това.

Николай Гигов разкри, че Иво Тонев официално остава в клуба, като ще бъде в отпуск до Нова година, а след това ще се дискутира отново съдбата му.

Самият Гигов пък е бесен на играчите за слабата игра срещу Левски. Преди днешното първо занимание за Тони Велков, което е в 16,00 часа, Гигов ще има тежък разговор с играчите и ще им обяви своето решение за евентуални глоби.

Членът на Изпълкома към БФС в същото време коментира и друга вечно актуална тема - базите. Гигов директно заплаши, че ако той скоро не бъде разрешен, то оръжейният бос ще се оттегли от издръжката на столичния клуб.