Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев говори преди началото на първото занимание от зимната подготовка на отбора. Той разкри, че към него е имало интерес от страна на Ботев Пловдив, но няма как да напусне Локомотив.

"Напуснал е единствено Симеон Славчев. Той замина за Полша, както вече може би е ясно на всички. Имаме двама нови футболисти - Бруно Франко, както и вратарят, който пристигна днес. Селекцията е отворен процес, може би ще има и някой нов футболист.

Имаме готов отбор, така че ще се подсилваме само, ако имаме възможност да привлечем играч, който е с по-добри качествата от тези на наличните ни състезатели", започна старши треньорът на Локомотив (София).

"Нямаме конкретна цел да вземем заместник на Симеон Славчев. Селекцията е отворена до последния ден от трансферния прозорец, но няма да взимаме играч на всяка цена", разкри Генчев.

"Антонио Вутов е току-що кацнал в България и идва за тренировката, а Дуарте ще пристигне утре. Аз не деля мачовете, защото всеки следващ мач е най-важен. Във всяка една тренировка трябва да се доказват футболистите", коментира наличния си състав старши треньорът.

"До 15-и януари се подготвяме в България, а после заминаваме за Турция, където ще прекараме двуседмичен лагер с четири контроли. За нас винаги е било трудно, не си правим илюзии, че ни е лесна задачата. Искам постоянство от футболистите, стига да са здрави. Ако това се случи, то ще надградим", каза още той.

На въпрос дали наистина е имало интерес от страна на Ботев Пловдив към евентуалното му преминаване в клуба, Станислав Генчев отговори: "Имаше запитване към мен от Ботев Пловдив, но аз в момента съм с договор и няма как да се получи. Имаше много спекулации, а аз имах само един разговор. Няколко седмици се пише за това, но това са спекулации. В момента няма как да напусна Локомотив София".

Иван Василев: Не сме получавали запитване от Ботев (Пловдив) за Станислав Генчев

Иван Василев: Не сме получавали запитване от Ботев (Пловдив) за Станислав Генчев

Той е един от най-добрите млади треньори