Локомотив (София) може да стартира новото първенство в Първа лига без двама от важните си футболисти заради контузии, призна пред БТА старши треньорът Станислав Генчев.

Това са централният бранител Давид Малембана и крилото Александър Александров. Малембана е получил травма още в първата лятна контрола и в момента се възстановява. Ако всичко с мускулния проблем е наред, то германецът от мозамбикски произход ще бъде готов за първата среща с Черно море (Вн) на 10-и юли. Доста по-сложно е положението с Александров, чиято контузия ще го остави извън сметките на Генчев до 3-ия кръг.

"Още не сме в пълен състав. Очакваме офанзивен халф и централен защитник. Това е списъка със спешни нужди за селекцията, каза още младият специалист. На проби има и един бразилски футболист - Винисиус. Той ще играе утре в контролната среща с Левски и след нея ще бъде взето решение дали да му бъде предложен договор.

"На лагера в Трявна бяхме с малка група, 3-4 човека се присъединиха след връщането ни в София. Но съм доволен от тези, с които до момента работим. Радва ме, че всички се стараят. Има грешки и това е неизбежно, трябва си време, за да ги изчистим, коментира още бившият полузащитник на Левски, Литекс и Лудогорец.

"Макар и групата да не ни е особено голяма, нивото на нашите играчи в Локомотив (София) е доста добро за стандартите на Първа лига. Нямам никакви притеснения за отбора. Просто от тях се иска да слушат и да изпълняват.

"Влизаме в едно първенство, което ще бъде по-различно. Започва рано. Но за отборите с изграден състав едва ли е проблем. Докато за нас ще бъде, тъй като чакаме още нови, които планираме да бъдат основни играчи", обясни още бившият треньор на Лудогорец.

Димо Бакалов е футболист на Локо (Сф)

Димо Бакалов е футболист на Локо (Сф)

Договорът му е за срок от 1 година