Напусна ни големият български журналист, отдал живота си на спорта и любимия Локомотив (София) - Атанас Станкушев, съобщи официалната страница на "червено-черния" клуб. Станкушев е роден на 15-и януари 1956-а година, а започва кариерата си във вестник "Транспортен глас", където започва да пише за един от най-успешните български спортове - колоездене. След това работи с успех в много медии, включително и във вестник "Гол". В най-силния футболен ежедневник в началото на 90-те години той дава неподражаемото си чувство за хумор, ерудиция и познания във футбола.

Освен активна с журналистическа дейност, Станкушев е автор на книги за футбола - биографията на д-р Стефан Божков, "Майстори и гол-майстори".

Изказваме най-искрени съболезнования на семейството и приятелите. Поклон пред паметта му!

Станислав Генчев: Винаги има нотка на подценяване, когато играеш с отбор от долно ниво

Станислав Генчев: Винаги има нотка на подценяване, когато играеш с отбор от долно ниво

За нас беше важно да продължим, коментира специалистът

Синът му Тодор Станкушев написа в профила си във фейсбук: "Днес моят мил баща написа последната страница от своята книга. Тя е искрена, достойна и пълна със споделена любов.

Но за разлика от теб, тате, аз няма да я анотирам. Ще я препрочитам, докато узрея да я допиша и прочета на внуците ти...

Ще посветя живота си на това да те накарам да се гордееш с момчето, което си възпитал и отгледал. Благодаря ти, че те има, тати, ти винаги ще си моят герой!

Тодико и МАМА те прегръщат и целуват".