Полузащитникът на Локомотив (София) Даниел Пеев ще напусне клуба след края на сезона. 28-годишният футболист иска да продължи кариерата си зад граница, като вече е влязъл в контакт с няколко тима от чужбина. Най-вероятната дестинация е Русия.

Преди година към Пеев имаше интерес от Китай, но тогава до трансфер не се стигна. Той се завърна в "Надежда" през зимата на 2012 година, като до този момент има 38 мача с екипа на "железничарите", отбелязвайки и 7 попадения.

През този сезон той е неизменен титуляр в схемата на Емил Велев, като бе с основна заслуга за победата над Монтана 2003.

Николай Гигов е решил да не прави спънки на футболиста, стига той да си намери отбор зад граница, твърди "Тема: Спорт". Босът е останал признателен на Пеев, тъй като се завърна точно в най-тежкия момент за клуба. Ако все пак халфът не успее да заиграе зад граница, той ще преподпише договора си със столичани.

"Имам желание да му помогна. Но все още е рано да се говори за отбор. Работим по тези неща . Все пак се познавам доста години с брат му Георги Пеев, който играе в Амкар (Перм). Надявам се всичко да завърши благополучно", каза мениджърът Мирчо Димитров.