Феновете на Локомотив (София) от "Железни бригади" осъдиха остро нападките срещу привържениците, които написаха "Локо София" върху Мемориалния парк в Хирошима в понеделник.

Локомотив (Сф) осъди вандалската проява в Хирошима

Локомотив (Сф) осъди вандалската проява в Хирошима

Вижте какво написаха от клуба

Освен това, запалянковците скочиха на българските журналисти, тъй като, според орагнизацията, обвинението срещу служителите на Софийската опера е "фалшива новина".

Публикуваме позицията им без редакторска намеса:

"В последните дни станахме свидетели на тонове жълто-кафява помия изляла се по повод един надпис на ламаринена ограда в японски парк, част от мемориален комплекс Хирошима.

"Новината" бе представена и раздухана като "оскверняване на паметник", "вандалски човеконенавистен акт", бяха включени нинджи, самураи, якудза, покемон и пиле мляко. По нея се упражняваха множество знайни и незнайни БеГе "журналисти". Фалшивата новина се разпростря мълниеносно, бе моментално раздухана и украсена в България, но не и в Япония, където бе отразена в един кратък репортаж.

Служители на операта в София са осквернили паметника в Хирошима

Служители на операта в София са осквернили паметника в Хирошима

Те вече са уволнени и са извън състава на турнето в Япония

У нас много умело бе отклонено вниманието от злободневните теми за българското общество - то бе насочено към един надпис на една ламаринена ограда, вместо към причината за умиращи млади хора чакащи за трансплантации, увеличението на цената на природния газ, поредните схеми с калпаво изпълнени "ремонти" по магистрали, улици и площади, стандарта на живот на стотици хиляди българи живеещи с 220 лева пенсия и т.н. и т.н.

Българите "подхлъзнали се" и направили надписа сами се предадоха на властите, направиха пълни самопризнания и дори вече понесоха соята отговорност и наказания. А Вие си направете изводите за целокупната българска "журналистика" и нейната отговорност и способност в отразяването на представените и новини.

Неподвластни никому!

Железни Бригади".