Един от новите собственици на Локомотив (Сф) Петър Касев обяви, че Локомотив ще работи по испански модел. Според него, целта пред тима ще е да се върне до 2 години в „А" група.

"Има осигурено финансиране, нов екип, нов автобус, ще направим и ремонт на терена за 1,5 милиона лева. Целта е поне втори в класирането на "В" група. Отборът е осигурен до края на сезона. Ще работим по испански модел, 70 процента клубът ще се самоиздържа. Ще залагаме на собствени кадри", каза Касев.

„Във вторник ще оповестим официално и бюджета, всичко ще бъде прозрачно при нас. Инвестираме в бъдещето, защото  това, което виждате тук, е някаква пародия на стадион. Минимум трябва да се вложат 1 150 000 лв. с ДДС, за да може младите да работят и да се тренира по един нормален начин. Ще искаме концесия", сподели още маститият бос.

„Ние бяхме една седмица в Мадрид и в Барселона, за да оформим проекта. Нещата там са съвсем други. На „Сантяго Бернабеу" има 140 човека обслужващ персонал, а ние тук сме общо 100 човека, на които трябва някой да се осигури храна. И то не така, че 5 месеца да не взимат заплати", продължи той.

„Николай Гигов е добре дошъл на стадиона, но мен 24 години никой не ме е ръководил. Ние сме приятели и с Гриша Ганчев, който пое ЦСКА в труден момент и показа, че нещо може да се направи", сподели още той.