Днес Младен Додич подписа едногодишен договор с Локомотив (София) и вече официално е новият старши треньор на столичани.

Младен Додич поема Локомотив (София)

Локо (София) се сдобива с треньор от Сърбия

Специалистът е с богат опит в тамошната Суперлига

Наставникът бе в "Надежда", където освен, за да подпише с "железничарите", се запозна и с ръководството на клуба и с отбора. 

Додич получи няколко диска с мачове на Локомотив от миналия сезон, които ще изгледа през уикенда, а в понеделник и с неговото становище започва процесът по преговорите с играчите на тима от миналия сезон и привличането на нови.

До този момент със сигурност шестима са напусналите и това са тримата преотстъпени, съответно от Левски - Мики Орачев и Илия Димитров, и от Локо Пд - Александър Любенов. А също и трима от четиримата играчи с професионални договори - гърците Хадзилиадис и Бузукис и Денис Пидев. Четвъртият с професионален договор от миналия сезон е резервният вратар Цветомир Витков.

Останалите футболисти, играли с червено-черната фланелка, не са обвързани с професионални договори, което ги прави и по-свободни да изберат къде да играят от новия сезон.

Слуховете твърдят, че голям брой от тях са с намерение да напуснат, но същевременно и ръководството има колебание за някои от тях дали да бъдат задържани. Така че всичко около селекцията в Локомотив предстои.

Във Втора лига клубовете имат право само на по един футболист извън ЕС и неограничен брой играчи от Европейския съюз. Така че след привличането на треньора Додич няма как в "Надежда" да последва сръбска инвазия на футболисти, не и на такива без европейски паспорти. Тепърва започва и работата около лагера на отбора и контролите.

Локо се събира за подготовка на своя на стадион на 19-ти юни от 18 часа.