Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев бе изключително ядосан заради случилото се онзиден в Коматево. Столичните железничари завършиха 0:0 като гост на пловдивчани, като мачът бе белязан от сериозен токов удар, който прекъсна срещата с цели 50 минути.

Проблемът обаче беше в това, че "канарите" нямаха резервно захранване и трябваше да се изчака електричеството да бъде възстановено. По закон всеки един отбор е длъжен да има осигурено резервно захранване.

Мачът в Коматево се разминал с отлагане за 4 минути

Мачът в Коматево се разминал с отлагане за 4 минути

Мащабна авария остави "Коматево" без ток

"Несериозно нещо! Те нямат агрегат, нямат резервно захранване. Трябва да са го направили! Както аз направих на Локомотив.

Кредит изтеглих и направих не само осветление, но и допълнително захранване и т.н. Какво означава, ще доиграваме утре? Къде ще спят тези момчета тази вечер? Къде ще вечерят? Как ще се прибират и утре да пътуват наново? Къде отиват психика, концентрация? Това е несериозно!

Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха 0:0 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига

Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) подновиха шампионата с нулево равенство

Нулево равенство между двата отбора

Каква е наредбата? Доколкото съм запознат с правилника, ако в рамките на 60 минути няма възстановяване на захранването, трябва да получим служебна победа с 3:0. Мисля, че това е записано в правилника на УЕФА", заяви Василев пред "Блиц".

"Как така съдията ще казва, че утре ще продължим мача. Чия е вината? Наша ли? Че не сме се явили за двубоя? Ако аз утре не се явя, ще ме извадят от групата. Къде им е агрегатът, който трябва да имат? Нужно е да има аварийно осветление за хората, за ВАР, за всичко. Как аз имам, те нямат! Аз самият изтеглих кредит, за да направя осветление, да включа от два трафопоста, за което съм платил допълнително пари", допълни бизнесменът.

Локомотив (София) продава голмайстора си в Русия

Локомотив (София) продава голмайстора си в Русия

"Червено-черните" се разделят с Димитър Митков

"Ще сезирам където и каквото трябва. Локомотив (София) няма вина за тази работа, че в цялото "Коматево" е спрял токът. Какво общо има кварталът със стадиона? Ако това се случи при мое домакинство, дали ще подходят така? Само на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) се дава.

Къде са Левски, ЦСКА, Славия... Къде е Локомотив (София), където ние си правим всичко? С наши средства и пари. Омръзна ми от глезенето на някои отбори. Да си хвърляме кърпите и да ставаме да си ходим тогава! Утре щял да се доиграва мачът!?"

"Отива съдията и казва на директора, че ако мачът не се поднови до 19:05 часа, ще се играе утре. Започнаха в 19:20! Да, може би е парадокс, но както на мен са искали да направя тези неща и да разполагам с документи и аз съм ги направил, така и другите трябва да са ги направили.

А не всичко да им дават на готово. И пари им дават и не се знае какво става. А в София - Славия, ЦСКА, Левски и ние, всичко с наши средства. Ние сме най-ощетените. Омръзна ми от Локо (Пловдив), Ботев (Пловдив). И колко пари им дадоха и няма нищо", завърши босът на Локомотив (София).

Официално: Станислав Костов е играч на Локомотив (София)

Официално: Станислав Костов е играч на Локомотив (София)

Нападателят ще играе в тима до края на сезона