Феновете на Локомотив (София) ще се преклонят пред паметта на Никола Котков. Тази година, на 30 юни се навършват 50 години без Гунди и Котков.  По този повод, се организират възпоменателно шествие и полагане на венци в 18:00 часа в столичния квартал "Надежда".

"На 30.06.21 г. (сряда) от 18:00 ч. ще се проведе възпоменателно шествие и полагане на венци по повод 50 години от гибелта на бележития футболист на Локомотив София - Никола Котков. Събитието ще е под надслов "Никола Котков - 50 години във вечността"

Сборният пункт на шествието ще бъде откритият преди година Мемориален комплекс на Никола Котков - (преобразеният с цветни графити и ликове на Никола Котков трафопост на ул. "Хаджи Мано Стоянов", (ж.к. "Надежда" 1, зад кафе бар Релакс).

От Левски се преклониха пред Никола Котков: Днес се навършват 82 години от рождението на незабравимия футболист

От Левски се преклониха пред Никола Котков: Днес се навършват 82 години от рождението на незабравимия футболист

От Локо (София) публикуваха снимка на играча с текст: "Легендите не умират!"

Маршрутът на шествието е: по тротоара на бул. "Ломско шосе" посока метростанция "Хан Кубрат", на светофара се завива вдясно по ул. "Хан Кубрат", с крайна точка Паметника на Никола Котков (ул. "Калотина", в ж.к. "Надежда 1").

Часът на поднасяне на венците на паметника на Никола Котков е 19:00 ч.

В шествието ще участват много знакови лица от спортните дружества на ОСК Локомотив и футболен клуб "Локомотив" София.

Организатори на събитието са "УО Железни Бригади", "Официален фен клуб "Локомотив" София, жители на район "Надежда", Локомотивската общественост, с подкрепата на Район "Надежда", написаха от Общината.