Изпълнителният директор на Локомотив София Бойчо Величков сподели пред "Тема Спорт" очакванията си за столичното дерби със Славия. Сблъсъкът на стадиона в "Овча купел" е в петък от 20:30 часа.

Г-н Величков, влизате в битката със Славия след победа над Спартак Варна, докато съперникът загуби от Арда. Накланя ли това везните в нечия полза?

- Не, знаете, че тези столични дербита са непредвидими. Спечелихме срещу Спартак Варна с голям късмет. На моменти не показахме нашата си игра, но сега сме пределно концентрирани и мобилизирани. Който е по-подготвен, по-класен, той ще спечели в петък вечер. В интерес на истината, Славия разполага с добър отбор. Но се надявам, че ако нашият тим покаже възможностите и качествата, които има, накрая може да се радва.

Станислав Генчев: За нас е добре, че Ради Кирилов вече не е в Славия

Станислав Генчев: За нас е добре, че Ради Кирилов вече не е в Славия

"И няма да се изправи срещу нас сега"

Славия обаче бе напуснат от важни фигури като Йон Бакеро и Радослав Кирилов, ще се отрази ли това на съперника?

- Това са двама класни футболисти и отсъствието им мисля, че си пролича и срещу Арда. Неминуемо това би трябвало да им се отрази, макар че в Славия разполагат и с други качествени изпълнители. Галин Иванов и Дарко Тасевски например имат толкова опит, че във всеки момент могат да решат даден мач. Надявам се обаче, че ще успеем да неутрализираме силните им страни и с доза шанс да се поздравим с успеха.

Локо София върви ли в правилния коловоз от началото на сезона? Сякаш още не е набрал нужната скорост...

- Отборът е нов. Привлякохме доста попълнения, на които е нужно и време. Треньорският екип също е нов и амбициозен. Мисля, че вървим в правилната посока. Можеше да спечелим и още точки.

Двубоят със Спартак Варна бе исторически - за първи път в "Надежда" се игра мач на осветление...

- Наистина мач за историята. Всички много се радваме, защото успяхме най-вече благодарение на собственика Иван Василев. Той направи това възможно, както и още куп други подобрения, които преди бяха немислими. Сега се надяваме за рождения ден на Локомотив София - 2 септември, да се поздравим и с победа в дербито със Славия (б.а. - клубът става на 93 години).

Има ли нещо в Локомотив, което трябва да притеснява феновете, футболистите, треньорите?

- Не. Всичко в клуба е точно и изрядно. И така трябва да бъде, за да има доверие. Ние и Славия сме от малкото отбори, в които всичко от финансова гледна точка е перфектно. А знаете в какви трудни и сложни времена живеем. Правим си сметката правилно.

Славия обаче сякаш има малко предимство по отношение на школата?

- Това ни е болна тема. Знаете какви футболисти е вадила школата на Локомотив. Обаче заварихме много проблеми и трудности. Беше сложно и ще трябва време, но работим доста в тази насока. Това ни е следващата цел. Не са само подобренията по базата, които са безспорни. Трудно се решават нещата и пак казвам, трябва време, за да върнем онази люпилня от миналото.