Изпълнителният директор на Локомотив (София) - Бойчо Величков даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира успеха на тима над Лудогорец с 1:0.

Легендата на столичните "железничари" посочи какво е довело до успешния старт на отбора в Първа лига и сподели впечатленията си от работата на Станислав Генчев. Той говори и за плановете за зимна селекция при червено-черните.

Добри новини в Локомотив (София)

Добри новини в Локомотив (София)

Малембана е възстановен

Г-н Величков, Локомотив София победи Лудогорец с 1:0 в "Надежда" и нанесе първо поражение на противника в елита. Какви са впечатленията ви от успеха над разградчани?

- Нормално е атмосферата в клуба да е приповдигната след победа над Лудогорец. Това бе успех срещу изключително класен противник. Не може да не сме много доволни. Удовлетворени сме от представянето на тима до момента. Надиграхме ЦСКА, Левски и сега победихме Лудогорец. Отбори, които са водещи в първенството. Локомотив показа добра игра срещу тях. Доволни сме, но идват следващите мачове и трябва да забравим тези победи. Необходимо е да се готвим изключително сериозно за предстоящия двубой с Хебър.

Казват, че апетитът идва с яденето - може ли през този сезон Локомотив София да мисли за нещо повече в първенството? Например място в шестицата?

- Продължаваме да смятаме, че трябва да играем мач за мач и да се представяме все по-добре. Необходимо е да трупаме точки. Както казахте, апетитът идва с яденето, но нашето желание е във всеки един двубой да се надиграваме с противника и да се представяме добре. А вече в края на първенството ще гледаме класирането.

На какво се дължи добрата форма, която показва Локомотив София от началото на сезона - треньорската работа или ефекта от завръщането в "Надежда"?

- Според мен причините са комплексни. Като започнем от треньорското ръководство и стигнем до това, че вече се прибрахме в нашия дом. Съвсем различно е да играеш в "Надежда", отколкото да си като гост на стадион "Васил Левски". Така се чувствахме там. Атмосферата и настроението са други, когато сме си у дома. Трябва да отбележим, че привлякохме и много добри и опитни футболисти. Отборът в течение на мачовете се обигра още повече и показва все по-хубави неща на терена. Създаде се добър колектив. Както казах, комплексни са причините и са взаимосвързани. Радостното е, че успяваме.

Какво промени Станислав Генчев, след като много от футболистите казват, че е вкарал много съвременни методи на работа?

- Всеки треньор си има своите виждания. Станислав промени начина на игра на тима. Вкара нова тактическа постановка. Новост, която той въведе и отборът свикна бързо с нея. Това е едно от нещата. Проведе подготовката със свои идеи и наложи тактическото си виждане. Свидетели сме, че тези неща му носят успех.

Все още е рано, но започнахте ли да мислите за селекцията през зимата? Къде трябва да бъде подсилен Локомотив?

- Имаме своите идеи за този период. За съжаление, през зимата е трудно да се намерят класни футболисти. Може би ще ни трябват двама или максимум трима нови. Но те няма да бъдат взимани на всяка цена. Имаме нужда да подсилим някои зони, но нещата предстоят да се изясняват и доизглаждат.

Сега за Локомотив предстои двубой с Хебър. Допускате ли, че тимът може да подцени пазарджиклии?

- Имахме разговор с футболисти със собственика Иван Василев. Казахме им, че трябва да спечелим този мач. Не сме чак в такава ситуация, че да подценяваме когото и да било. В България всеки може да победи всеки. Винаги се опасявам, когато след успешен мач срещу класен съперник се изправим срещу по-слаб отбор. Всяко подценяване и разкониентриране не е добре. Поговорихме си много сериозно и момчетата ще се представят на ниво. Отнасяме се с голямо уважение към Хебър и гледаме концентрирано към всеки следващ мач.

Локомотив (София) със съобщение към феновете преди мача с Хебър (Пазарджик)

Локомотив (София) със съобщение към феновете преди мача с Хебър (Пазарджик)

Срещата е утре от 17.30 часа на Националния стадион "Васил Левски"