Станислав Генчев ще хвърли в боя и четирите нови попълнения в официалния си дебют начело на Локомотив (София).

"Железничарите" приемат Черно море от 18:30 часа, а голямото събитие безспорно е завръщането на тима на стадион "Локомотив" за мач от Първа лига след 7-годишно прекъсване. За последно "червено-черните" играха в елита в своя дом в края на сезон 2014/15 на 23 май, когато завършиха 1:1 с ЦСКА след голове на Емил Гъргоров за своеобразните домакини и Маркиньос за "червените". Тогава Локо грабна бронзовите медали в шампионата, но лицензът му за А група бе отнет и приказката за тима на Димитър Васев имаше тъжен край. Оттогава изминаха 85 месеца или точно 2605 дни.

Миналия сезон столичани се завърнаха в елита, но трябваше да домакинстват на "Васил Левски". Това лято обаче клубният стадион в квартал "Надежда" ще се сдобие с осветление, а предвид напредналите строителни дейности БФС направи компромис тимът да играе в своя дом в ранния часови пояс до 31 август още преди монтирането на пилоните. Самите стълбове трябва да бъдат доставени от Италия в края на юли.

От клуба призоваха феновете да дойдат по-рано на стадион "Локомотив", за да няма струпване по входовете. Ще работят и двете каси пред Сектор А, а за агитката на варненци ще бъде отворена касата пред сектор Г, където ще бъдат настанени гостите.

Локомотив (София) очаква развитие около Анисе, Вутов и Цонев

Локомотив (София) очаква развитие около Анисе, Вутов и Цонев

Бойчо Величков с коментар

Очаква се като титуляри за Локо София да започнат всички четирима футболисти, привлечени през лятото - десният бек Ивайло Найденов и крилото Димо Бакалов, както и двамата бразилци Франса и Диас, които в петък получиха работни визи, като за целта излязоха извън България и пътуваха до Белград. Наказани са централният защитник Дейвид Малембана и крилото Александър Александров.

"Черно море е изключително сериозен отбор. Имат добър треньор, запазиха основния си състав. Изгледах няколко контроли и ще се изисква да надскочим възможностите си, за да ги победим", коментира Станислав Генчев.

Моряците ще бъдат без наказания си голмайстор Евгений Сердюк, които е и контузен, а документални пречки оставиха извън групата за София новите попълнения Алекс Фернандеш и Калин Георгиев. В атака Илиан Илиев ще заложи на доказан стрелец като Матиас Курьор, а зад него като титуляри в дебюти си се очаква да стартират двамата гвинейци - халфът Мимито Биаи и крилото Мади Кета.