Защитникът на Локомотив (Пловдив) Йосип Томашевич призна, че футболистите на "смърфовете" тренират на "Лаута" на групи по двама. По-рано днес босът на тима Христо Крушарски отрече да има подобно нещо. 

"Българите ме изненадаха със своята сериозност и организация. Това е основната причина в България да няма толкова голяма заболеваемост. Няма безкрайни индивидуални или групови разходки, защото наказанието е 5000 лева, което е около 2500 евро. Не здравната система, а съвестта и съзнанието спасиха българите от разпространението на тази епидемия.

Не знам каква е ситуацията в Сплит, но Пловдив е два пъти по-голям като население, а има толкова малко заразени хора, което е много хубаво.

В клуба няма никой, но понякога ходим на стадиона, за да тренираме по двама. След това се прибирам с такси. Задължително съм с маска и използвам дезинфектант. С останалите по-често се чуваме, отколкото виждаме, защото тренираме само по двама. Имаме точен график за това кога да идваме и кога да си тръгваме. Освен това сме на разстояние от два метра. 

Треньорът Бруно Акрапович е със семейството си в Германия, но по Viber всички получихме план и програма за работа по време на коронавируса", заяви Томашевич пред "Slobodna Dalmacija".

Крушарски: Футболисти няма, треньорът ни е в Германия, освен да са ме видели мен да тренирам...

Крушарски: Футболисти няма, треньорът ни е в Германия, освен да са ме видели мен да тренирам...

"Това, че Локомотив в момента се подготвя, са пълни глупости и спекулации!"