Единият от двамата собственици на Локомотив Пловдив - Адам Сотков - е спазил дадената дума и покрил част от текущите задължения към футболистите и служителите в клуба. На "Лаута" са получили парите за заплатите за месец февруари и това би трябвало да им даде допълнително спокойствие, а и мотивация преди днешния двубой със Спартак Варна.

През седмицата стана ясно, че и Сотков, и Христо Крушарски ще опростят дълговете на клуба към техни фирми. Към момента първият има като ангажимент да финансира и издържа първия отбор, а бизнесменът, донесъл три трофея на "черно-белите", отделя средства за ДЮШ и втория отбор и е поел ангажимент да инвестира в базата.

"Вижте, не може да ме питате за пари и други неща от кухнята. Аз не съм финансов директор и треньор. Моята работа е на терена и задачата ми е да подготвям отбора така, че да се представя на ниво във всеки един мач. Спартак Варна е сериозен отбор с добри индивидуалности и опитен треньор. Освен това излизат като във финал за всяка среща, защото им трябват точки. Надявам се да подходим сериозно и пред нашите фенове да успеем да вземем точките от този мач. Отново ще играем в делничен ден, което няма как да не се отразява, но и тези неща не ги решавам аз", отсече Александър Томаш, цитиран от "Мач Телеграф".