Александър Тунчев беше изключително щастлив след драматичния успех срещу Словачко. Той заяви, че предстоящата битка срещу датския гранд в евротурнирите ще са невероятно изживяване.

Наставникът на "смърфовете" разкри, че тимът му е бил по-спокоен при дузпите, в сравнение със Словачко.

Словачко - Локомотив (Пд), развой на срещата по минути
на живо

Словачко - Локомотив (Пд), развой на срещата по минути

Уникален Пиргов

"Емоциите са големи, няма какво да го крием. Беше инфарктно. Имаше няколко ситуации, които за малко да вкарат втори гол. Феновете ни вдъхнаха увереност и ни дадоха сили. Изпълнихме вчера по някоя друга дузпа. Преди мача си помислих, че след като казах, че не сме тренирали дузпи, ще се стигне именно до дузпи. Много добре познавам Илко още от времето му в ЦСКА. Той си е дузпаджия. Бяхме малко по-спокойни, отколкото Словачко.

Стояхме доста в нашата половина, нямахме тази смелост да се опитваме да играем. Малко или много бранехме резултата от първия мач и това ни изигра лоша шега. Трети мач ни се събира за 10 дни. Отборът на Словачко също падна физически. В продълженията играхме равностойно.

Срещу Копенхаген ще бъде невероятно изживяване, но нека първо отпочинем. В неделя ни предстои тежък мач. Скамейката е много важна особено в цикъл неделя-четвъртък. Надявам се да можем да използваме новите попълнения до следващия мач. Надявам се ключовите играчи да останат. Ако с някой от тях се разделим, ще ни е много трудно. Надявам се да останем", каза още Тунчев.

Локомотив (Пд) продължава в Лига на конференциите след победа с дузпи над Словачко

Фамозен Илко Пиргов спаси три дузпи и продължи европейското приключение на Локомотив (Пд)

"Смърфовете" елиминираха чехите от Словачко след голяма драма, предстоят сблъсъци с Копенхаген