Александър Тасев е третият президент на Локо (Пд) убит след 2005 година.

На 1 март 2005 г. бившият шеф на "смърфовете" Николай Попов-Мартеничката бе застрелян пред блока му на ул. "Коста Илиев" в ЖК "Овча купел". По-късно Попов почина от прострелната рана в главата му. На 26 август часове след срещата между Локо (Пд) и ОФК Београд (1:0) от турнира за Купата на УЕФА босът на пловдивчани Георги Илиев бе застрелян в курорта Слънчев бряг в заведението "Буда бар".

"Топспорт.бг" публикува хронология на футболните атентати, свързани по някакъв начин с футбола у нас:

24 октомври 2004 г.
При стрелба на столичния бул. "Витоша" пред заведението "Upstairs" в близост до кръстовището с улица "Кърниградска" е застрелян Дмитрий Минев-Руснака. Минев е откаран веднага от охраната си в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов", където е настанен в шокова зала. Въпреки усилията на лекарския екип Дмитрий Минев умира. При стрелбата няма други пострадали. Минев минаваше за един от най-близките хора до собственика на Славия Младен Михалев-Маджо.

30 септември 2004 г.
В ресторант-градина "Славия" след показно убийство умират Милчо Бонев - Бай Миле, и петима от бодигардовете му. Нападателите са няколко души и са маскирани. Според първоначалната информация те са преоблечени като полицаи.
Милчо Бонев е един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов-Маргина, Дмитрий Минев-Руснака, Румен Николов-Пашата, Младен Михалев-Маджо и Венцислав Стефанов. Всички те тогава са съдружници и в "Интергруп и партнърс" ООД. Бонев е бивш полицай. В началото Бонев тръгва с ВИС. Държал е охранителни фирми в Самоков. Работил е с Костадин Димитров-Самоковеца. По-късно Бонев отива в СИК. Преди време Бай Миле се оттегля от СИК и започва собствен бизнес. Бонев също бе един от най-приближените хора на Младен Михалев-Маджо и именно той докара в Славия сръбските треньори Жарко Оларевич и Миодраг Йешич, който в момента е начело на ЦСКА. След инцидента по неофициални данни Младен Михалев-Маджо заминава в чужбина и оставя пълния контрол над ФК Славия в ръцете на Венци Стефанов.

19 януари 2004 г.
Бомба избухва в асансьор на сградата на бул. "Джеймс Баучер" 87 в кв. "Лозенец" в София. При взрива загиват президентът на "Интерпетролиум" Стоил Славов и тримата му бодигардове. Славов е един от хората, близки до боса на Славия Младен Михалев-Маджо, който много тежко приема вестта за смъртта му.

8 октомври 2003 г.
Собственикът на ресторант "Пчела" Николай Иванов е убит в заведението си в София. Цел на покушението е Николай Цветин-Близнака, който е дясната ръка на убития Георги Илиев. При стрелбата е ранен и един от охранителите на Цветин.

19 август 2003 г.
При престрелка на кръстовището на булевардите "България" и "Гоце Делчев" в София е убит 40-годишният Филип Павлов Найденов-Фатик, син на покойния оръжеен търговец Исмет Шабан Фатик. Филип Найденов-Фатик бе побратим на вече покойния бос на Мултигруп Илия Павлов и много близък на сегашния президент на Славия Венци Стефанов.

7 март 2003 г.
Босът на Мултигруп и президент на ФК Черно море Илия Павлов е застрелян със снайпер с един куршум в гърдите на излизане от офиса си. Преди да поеме издръжката на Черно море. Павлов бе президент и на ЦСКА.

18 декември 2002 г.
Собственикът на Владислав (Варна) Каро Акопович бе убит във вилата на своите съдружници братя Георгиеви. Докато седемте гости седели край масата, убиецът изстрелял пет куршума от 30-40 метра с два от които уцелил бизнесмена в главата.

15 август 2002 г.
До хотел "Хемус" в София е прострелян Димитър Джамов. Джамов бе ранен в областта на корема и двата крака.

28 януари 2002 г.
Взривно устройство избухва в бл. 27 на столичния жк "Стрелбище". Трима души са ранени. Бомбата е поставена над пощенските кутии. При взрива пострадва Димитър Димитров-Маймуняка. Той умира няколко дни по-късно, като се прокрадва версията, че е "довършен" в болницата. Маймуняка бе президент на ФК Хебър. Той бе и вицепрезидент на "ВАИ Холдинг". На погребението му присъстваха Георги Илиев и Николай Цветин.

март 1998 г.
Вицепрезидентът на Ботев (Пд) Петър Петров бе застрелян пред дома си. Пет куршима от "Калашников" отнеха живота на известния като Пешо-Патерицата бизнесмен.

1995 г.
Членът на клубната управа на Локо (Пд) Георги Калипатров бе застрелян от упор край гребната база в Пловдив.

1995 г.
Бизнесменът от ръководния състав на Локо (Пд) Георги Проданов загина при катастрофа. При огледа на колата се видяло, че спирачната система е умишлено повредена.

1995 г.
Собственикът на Левски (Елин Пелин) Трайко Савов бе застрелян при скандал в местна дискотека.

25 април 1995 г.
Застрелян е Васил Илиев.