Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш изрази задоволство от работата на своите футболисти по време на зимната подготовка на тима.

"Мисля, че момчетата се стараят да правят това, което изисквам от тях. Проблемът е, че усещам, че започват да губят увереност, защото създаваме ситуации, а при първия пас, който сбъркаме, противников състезател излиза сам срещу вратаря. По време на подготовката си говорим, че единствено Динамо Тбилиси ни надигра чисто футболно. Във всички други проверки ние притежаваме топката, опитваме се да градим играта, противникът играе затворено и ни побеждава", започна Томаш.

Локомотив (Пловдив) надви Марица в последната си контрола

Локомотив (Пловдив) надви Марица в последната си контрола

Играч на проби донесе успеха на тима

"Губим топката на 70 метра от нашата врата, а допускаме положения. Това означава, че реакцията ни е бавна. Въпреки това, не мога да не съм доволен от футболистите, стараят се и се опитват. Вижда се, че имаме върху какво да работим. Днес бе последният ни ден от подготовката. За 27 дни изиграхме 7 контроли и се вижда, че самите футболисти имат нужда от почивка", допълни старши треньорът на Локомотив.

Томаш потвърди, че спряганият за трансфер в Русия Пиер Зебли за момента остава част от тима: "Пиер Зебли е футболист на Локомотив и остава в отбора. На новите футболисти ще им трябва време да се адаптират. Нормално е, когато от един пъзел излезе едно парче, да не може толкова бързо да намерим друго, което да пасне. Няма да се оправдаваме. Още не съм изчистил напълно стартовия състав, но се надявам до следващата седмица да имам яснота".