Треньорът на вратарите на Локомотив (Пловдив) Тодор Кючуков говори пред клубната телевизия.

"Много съм доволен от вратарския колектив, който сме изградили. За момента разполагаме с трима вратари. Илко Пиргов е един от най-опитните в българското първенство. Помага на по-младите.

Динко Хоркаш е откритието на този пост, не само на Локомотив, а и в България. Кристиян Томов е млад. От него зависи дали ще се справи с изискванията на мъжкия футбол", започна Кючуков.

"Вратарският пост е един от най-развитите в последните години във футбола. Подготовката изисква много по-специфична работа от методиката, която се използваше преди 10-15 години.

Вратарите вече не само трябва да пазят вратата, а и да участват в изграждането на играта, подсигуряване на защитата. Вратарят трябва да е концентриран изцяло през всички 90 минути", продължи той.

"Вратарят трябва да издържа на напрежение, защото дори когато допусне грешка, тя е най-видима и най-явна. Ако вратар сгреши, почти винаги е гол. Най-голямото предизвикателство за треньора на вратарите е да държи своите подопечени концентрирани постоянно. Вярвам, че вратарите на Локомотив ще продължат възходящата си линия от първия полусезон", завърши Тодор Кючуков.

Беласица и Локомотив (Пловдив) с интересна договорка за „Лаута“

Беласица и Локомотив (Пловдив) с интересна договорка за „Лаута“

В моменте тече усилен ремонт на терена на отбора