Изключителен жест към своя стар приятел и съотборник в националния отбор Динко Дерменджиев, направи легендата на Локомотив и българския футбол Христо Бонев.

Зума бе един от първите, които отидоха в болницата, за да видят Чико, след като в събота той бе приет по свешност в УМБАЛ "Свети Георги" с микроинсулт. Някогашните непримирими противници на терена като капитани на Локо и Ботев, се срещнаха до болничното легло на Чико. Въпреки че не допускат посетители при Дерменджиев, Бонев е успял да влезе при него и да му занесе сокове, бонбони и да го окуражи за бързо възстановяване. Персоналът на клиниката е проявил разбиране към двамата, чието приятелство и съперничество на терена датира от близо 60 години.

"Радвам се, че видях Динко в добро настроение. От името на семейството ми, а и на нашия клуб, му пожелах бързо да се възстанови. Ние сме водили големи битки на терена, пред препълнени трибуни на Граския стадион. Случвали са се периоди, в които и да не се погледнем. Уважението обаче никога не е изчезвало между нас. Защото и двамата обичаме футбола. Динко без никакво съмнение, е най-голямата легенда на Ботев. Заедно с Тумби, Райко Стойнов, Виден Апостолов и Добри Ненов, направиха от Ботев европейски отбор . От съперничеството ни на терена пък стана цяла епоха в пловдивския футбол", коментира Зума пред "Марица".

Приеха Динко Дерменджиев по спешност в болница

Приеха Динко Дерменджиев по спешност в болница

Легендата на Ботев (Пд) е със съмнения за инсулт