Днес бе гласувана концесията на стадион "Локомотив" в Пловдив, на провелата се сесия на Общинския съвет. Съоръжението трябва да бъде реконструирано, за да отговаря на изискванията на УЕФА за четвърта категория.

Успоредно с това е предвиден ремонт и на базата в комплекса, както и на недовършения хотел в него. Концесията се учредява за 35 години, а до края на втората година от сключване на договора концесионерът е задължен да модернизира стадиона, пише marica.bg.

Снимка 423570

Източник: LAP.bg

Общата инвестиция, която се изисква от дружеството, което ще вземе концесията, е в размер на 17 милиона лева. Още 6 милиона лева концесионерът трябва да вложи в изграждането на тренировъчния комплекс с няколко игрища.

Друго футболно тренировъчно игрище ще се строи в Тракия, също на концесия, което ще се ползва предимно от детско-юношески школи.

Решенията бяха взети по предложения на кмета на Пловдив Иван Тотев, като преди това президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски е заявил намерението на дружеството да инвестира в двата спортни комплекса.

Локомотив (Пловдив) победи Ботев (Пловдив) с 1:0 във финала за Купата на България

Купата е "черно-бяла"! Гол шедьовър съкруши Ботев и донесе невиждана радост на Локомотив

Ален Ожболт се превърна в герой за "смърфовете"