Радослав Цонев е все по-близо до това да стене заместник не Парвиз Умарбаев в халфовата линия на Локомотив Пловдив. Националът обаче все още не в започнал да тренира с "черно-белите", като условието му е да подпише договор, преди да се присъедини към състава на Александър Томаш.

По информация на "Мач Телеграф" Ради вече се е разбрал за личните си условил и е готов да играе не "Лаута", без да чака повече оферти от чужбина. Заплатата, която от клуба са готови да му плащат е 5000 евро (10 000 лева) на месец. Това е два пъти по-малко, отколкото Цонев взимаше не "Герена".

Томаш: Изгледах над 1000 футболисти, трудно е

Томаш: Изгледах над 1000 футболисти, трудно е

"Винаги съм бил с високи изисквания"

Сумата обаче е значителна за стандартите на клуба от последните години и е доказателство, че хората, които поеха клуба от Христо Крушарски, сериозно са се заели да вдигнат нивото след неуспешния последен сезон и да търсят нови успехи. Със сигурност подобни заплати се дават и на повечето чужденци, които дойдоха това лято. Десният бек Матеус Де Силва вече се присъедини към тренировките, а без проби се чака и нападателят Евандро.

Треньорът Александър Томаш много иска да види в отбора си и близнакът на Ради - Борислав Цонев, но към момента шансовете това да се случи са доста по-малки. Игралият за последно в Славия атакуващ халф има няколко предложения от чужбина и е по-близо до това отново да подпише зад граница, след като зимата подписа с Черноморец Одеса, за който войната в Украйна му попречи да дебютира. Преди това той бе част и от хърватския Интер Запрешич, в който премина от Берое, където с успех работи с Александър Томаш.