От фенклуба на Локомотив (Пловдив) в понеделник организират пресконференция на "Лаута", свързана с развалянето по взаимно съгласие на договора за отдаване на концесия на стадион "Христо Ботев", както и желанието на феновете пловдивските футболни клубове да получат равно финансиране от държавата.

"Казвам се Атанас Нейков и съм представител на "Фенклуб Локомотив Пловдив".

Както вече всички разбрахте, в понеделник ще направим пресконференция, на която точно и ясно ще поставим нашата гражданска и фенска позиция, след като се заговори за евентуално държавно финансиране за спортните бази в град Пловдив.

Местната власт за пореден път показа, че не е в помощ на всички футболни клубове в града, а обслужва единствено и само интересите на един частен клуб.

Както ние, така и вие, журналистите, следите тези процеси и може да проследите едностранната политика, която община "Пловдив" прилага години наред.

Това, за което настояваме, е единствено и само равнопоставеност, това трябва да е ясно на всички! Ние, освен че сме фенове на най-успешния пловдивски клуб в последните десетилетия, сме и съвестни пловдивчани.

Това е и причината, поради която не сме предприели други действия към момента. Не искаме да има напрежение, винаги търсим диалога, но ако не бъдем чути, ще вземем нужните мерки.

Темите, които ще засегнем на пресконференцията, са много, като, разбира се, ще отговорим и на всички журналистически въпроси", се казва в официалното изявление на "Фенклуб Локомотив Пловдив".