Днес официално беше подписан договорът за проектиране и строителство на стадион "Локомотив". Заместник-кметът по строителството на Пловдив Пламен Райчев и управителят на "Рудин" ООД Живко Желев, в присъствието на кмета Здравко Димитров, парафираха споразумението в последния ден на 2020 година.

"Пожелавам ви спорна работа на обекта, а ние като администрация на Община Пловдив ще съдействаме за по-бързото изграждане на стадиона, за да може и двата отбора да се сдобият с нова и модерна база", заяви кметът Здравко Димитров.

Управителят на фирмата изпълнител пое ангажимента още в първите дни Новата година да започне работа проекта. Стартират геоложките проучвания, които са необходими за изготвянето на идейния и техническия проект на съоръжението.

Ето как би трябвало да изглежда новият стадион "Локомотив"

Ето как би трябвало да изглежда новият стадион "Локомотив"

От клуба показаха на феновете си концепцията за спортното съоръжение

"Щастлив съм, че изпращаме годината с подписани договори и за двата стадиона ва водещите пловдивски отбори. Благодаря на премиера Бойко Борисов, че подкрепи желанието на Община Пловдив да изгради модерни съоръжения, на които се надяваме да гледаме интересни мачове в най-скоро време", допълни още кметът.

Правителството в началото на годината 37 милиона лева с ДДС за спортната инфраструктура на Пловдив, които бяха разпределени по следния начин - за стадиона на Ботев - 25 млн. лв. и Локомотив - 12 млн. лв.

Георги Иванов - Гонзо: На Ботев и на Левски им остана само името, разбирам напълно Акрапович

Гонзо: На Ботев и Левски им остана само името, разбирам напълно Акрапович

Неслучайно ЦСКА се промени и има успехи с него