Халфът Лукас Салинас се утвърди като един от най-добрите футболисти на Локомотив (Пловдив). Бразилецът дойде на "Лаута" през миналата зима. 

"България е страна, много различна от Португалия, която обаче много прилича на Бразилия по климат, по език и т.н., но тук намерих португалец (Диниш Алмейда) и аржентинец (Лукас Масоеро), които ми помогнаха много при адаптирането. Езикът е много труден, така че дори след една година мога да говоря много малко. Хубавото е, че всички в клуба говорят английски, за да мога да се изразя добре. Извън клуба, в супермаркети или в аптека например вече е по-сложно и затова съм принуден да подобря българския си (смее се)", заяви Салинас пред португалския сайт "conversasredondas.wordpress.com".

Той споделя още, че най-паметният момент от престоя му в България е мачът срещу Тотнъм.

"Това беше сбъдната мечта. Видях, че всичко е възможно и че те са "нормални" хора като нас. Ние имахме шанс да спечелим мача срещу тези страхотни играчи и един от най-големите отбори в Европа. Разбира се, те наложиха ритъм, с който не сме свикнали, но ние показахме, че сме способни и че имаме качеството да се изправим срещу всеки отбор по света...Днес футболът е на много високо ниво както тактически, така и физически и дори технически, така че мисля, че можем да се изправим срещу всеки", продължи бразилецът.

"Размених фланелката си с техния нападател Лукас Моура. Тя вече е в Бразилия. Говорих и с Моуриньо. Бях пред вратата на съблекалнята им в очакване на фланелката на Лукас и той ме покани да вляза в съблекалнята, но аз не исках (смее се). И преди мача той ни поздрави, знаеше всичко за нас и това показва кой е той. След края на двубоя му казах, че съм играл в португалското първенство преди и той ме поздрави за представянето ми срещу Тотнъм", сподели още Салинас.

Локомотив (Пловдив) излиза срещу Марица в първата си контрола

Локомотив (Пловдив) излиза срещу Марица в първата си контрола

Проверката е утре