Малко на брой са хората, които като ученици не са обичали часовете по физическо. Времето, когато тежестта от уроците падаше, а насладата от това да спортуваш, добиваше неизмерими висини.

По пътя на логическата мисъл, сякаш и преподаващите този предмет бяха сред най-обичаните в учебното заведение. Нетипичните учители, които умееха да скъсяват дистанцията с "другото" поколение, но същевременно с това и да го възпитават на базисна спортна култура.

Фенове на Локо с писмо до Камбуров: Мартине, върни се! Клубът има нужда от теб и ти от него!

Фенове на Локо с писмо до Камбуров: Мартине, върни се! Клубът има нужда от теб и ти от него!

Емоционално от ултрасите

Понякога неглижирани, физкултурниците имат достойно място в йерархията на родното образование. От тях обаче няма нужда във футболната ни Първа лига, и по-точно в Локомотив (Пловдив). Велик български отбор, който за няколко месеца се превърна в посмешище заради босненския си треньор - Бруно Акрапович.

Да се чуди човек какво видяха на "Лаута" във въпросния специалист. Макар и на сериозна за треньорство възраст, при предшественика му Войн Войнов, "смърфовете" поне имаха някакъв игрови облик. Оттам насетне всичко е едно бясно спускане към бездната на посредствеността.

Снимка 324317

Източник: LAP.bg

Бруно Акрапович е олицетворение на фундаменталната грешка, която всяка проклета година се повтаря в българския футбол. Анонимен чужденец със съмнителни качества, който идва в даден клуб, "паразитира" няколко месеца и след това си тръгва през задната врата. За този период той довежда един куп легионери, които също малко или много изпразват и без това пустеещите каси на българските отбори.

И докато някой от ръководителите се усети за извършената глупост, непоправимото вече е сторено...

Трудно ми е да си представя как с незнайни хървати, африканци или араби, "смърфовете" ще се преборят за достойно място в шампионата. Особено и с този треньор.

Да не говорим и за отношението му към българските играчи, които вече са си цяло събитие на "Лаута". Преди броени дни Акрапович си позволи да изгони Пламен Николов и Пламен Крумов. Двама от най-опитните. Именно вторият ме вдъхнови и да захвана темата за "физкултурниците", след като вчера публикува откровено писмо, в което разкрива сегашните недъзи на Локомотив.

Освободен от Локомотив за Акрапович: Един физкултурник не може да заличи позитивните ми моменти

Освободен от Локомотив за Акрапович: Един физкултурник не може да заличи позитивните ми моменти

Пламен Крумов с тежки думи срещу треньора

Крумов обаче не е прав на 100%.

Проблемът на Локо, колкото и да е голям сега, не е единствено Бруно Акрапович. Страшното е, че за последната година и половина, "смърфовете" загубиха своята идентичност! Няма го онзи разпознаваем Локомотив, който умееше да вгорчава живота и на Левски, и на ЦСКА, и на Лудогорец.

"Черно-белите" изгубиха своето сърце с тръгването на Мартин Камбуров. Императора без Локо, е като Рома без Тоти - нещо странно за гледане и прекалено трудно за възприятие. Месеци по-късно го последва и Дани Кики.

И така "Лаута" осиротя.

Остана на произвола и в ръцете на наемници, които определено не знаят значението и любовта, която генерира този пловдивски гранд. Нещо, което си личи и от последните резултати на клуба.

Снимка 292318

Източник: LokomotivPlovdiv

Последният жив спомен от онова, истинското, "пловдивско Юве" остана публиката. Верните фенове, които все още се надяват, че някога ще се повторят онези славни шампионски дни от 2004 година. Привържениците преболедували множество управления, но така и не намиращи своя "месия".

Такъв определено не е и Христо Крушарски. Бизнесменът обича лафа, че който плаща, той поръчва музиката. Е, с оглед това, което към днешна дата прави за клуба, то в Локомотив кънти бясна чалга.

Дани Кики приключи с Локомотив (Пловдив)!

Дани Кики приключи с Локомотив (Пловдив)!

Футболистът напуска по време на зимната пауза

Вече станахме свидетели на финансови, игрови и дисциплинарни проблеми. Изобщо неуредици от всевъзможен характер, които не подхождат на тим с претенциите на Локо. Лошото е, че непрестанните му експерименти със "смърфовете", се приемат с мълчаливо и гузно съгласие от страна на фенове и легенди като Христо Бонев, на които им е добре известно, че тръгне ли си Крушарски, Локомотив ще се "украси" в много, ама много черни краски.

Снимка 273981

Източник: Tribuna Plovdiv

Спасение от тази комплицирана ситуация не се вижда. Локо издиша и спортно-технически, и управленски. Време за трансформация винаги има, но сякаш вече е прекалено късно. И докато физкултурниците "преподават" на "Лаута", то в "черно-белия" дневник не ще има по-висока оценка от "среден" 3.