Локомотив (Пловдив) официално представи Александър Томаш за старши треньор. 43-годиншният специалст заема мястото на тръгналия си Александър Тунчев. Томаш призна, че бързо се е разбрал с ръководството на "смърфовете". 

"Разговарях с двама представители на клуба надълго и широко. Два три дни преди мача с ЦСКА. Това, което мога да ви кажа е, че се разбрахме лесно, защото моите амбиции и тези на новото ръководство са клубът да просперира. Няма да е лесно.

През последните години Локомотив вдигна доста нивото. Не се притеснявам. Точно това нещо ме амбицира. Аз и моят екип сме отдадени изцяло на каузата на Локомотив.

Гочо Василев: Томаш не е лош вариант за треньор на Локомотив (Пловдив)

Гочо Василев: Томаш не е лош вариант за треньор на Локомотив (Пловдив)

"Тунчев се справи добре"

Те искат дългосрочно, лека-полека Локомотив да се превърне в средноевропейски отбор. Без веднага от днеска за утре, което ме спечели мен. Надявам се да бъде така, защото човек когато бърза трудно стига. Крачка по крачка.

Вие ме познавате, аз съм романтичен треньор. Ще се съобразява с това, което имам и няма да правя големи промени.

Предпочитам моят отбор да притежава топката, да атакува, да има реакция веднага след загуба на топката и да сме водещият отбор. Разбира се, ще се съобразяваме с противника, но в 90% от мачовете ще искам да бъдем доминиращия отбор моят. Има добри футболисти", сподели Томаш на представянето си.